Foto's - Texel 2021

IJS drinken
strandwacht
zon
Vlieland
Kiosk en shop
bar en toilet
surf en duikverhuur

Restaurant
Strand en
zee
paal 21.
TEXEL 2021
Ga naar de inhoudOp deze pagina hoop ik d.m.v. foto's een duidelijke impressie te geven van de schoonheden van Texel. Ik heb alles proberen samen te vatten onder bepaalde categoriën . Zo staan foto's van zee en strand onder de noemer  zee en strand. Vogels vindt u onder vogels.
Zoals ik al eerder schreef heeft Texel een bijzondere flora en fauna. Je vindt er veel bijzondere planten en vogels. Dit maakt het eiland zo uniek. Planten als de Parnassia en de wilde Orchideeën komen hier voor. Maar ook de Zeekraal en Lamsoor zijn er te vinden, laatstgenoemden zijn geen zeldzame planten trouwens.
Je kan de planten die je tegenkomt op het eiland in 4 groepen verdelen, zee, duin, strand en kwelderplanten.

Wat de vogels betreft die zijn volop aanwezig. Texel is een seizoenseiland wat vogels betreft, elke periode van het jaar zie je weer andere vogels. Mijn favoriet is de Lepelaar.
2021
instellingen fototoestel op manual
2020 en eerder
instellingen fototoestel op automatisch
Zoals ik al eerder schreef was Texel het eiland van mijn ouders. In 2018 hebben wij gezamelijk het eiland nog bezocht in september. Dit was één van de laatste keren dat mijn vader hier was. Op 2e kerstdag 2020 is mijn vader aan Corona overleden. Wij hebben besloten hem een mooi plekje te geven op zijn eiland. Hij mag nu elke dag genieten van het mooie uitzicht en de vogels bekijken in de Slufter.


23-05-1934 - 26-12-2020
Roelof Barkhof


andre@barkhof.com
André Barkhof
De Lijnstukken 10
9528 PP Buinen
Drenthe
Terug naar de inhoud